Niets is mooier dan in een vader-zoon team aan auto's bezig zijn. Ik kan het weten want samen met mijn joingste zoon hebben we veel zaterdagen gewerkt aan (nu) mijn  Fiat 850.

In Italië was er in de 50er jaren ook zo'n team, Gino en Lucio De Sanctis. De familie bezat een Fiat dealerschap in Rome en toen junior wilde gaan racen met een bolide van eigen ontwerp was de stap naar een eigen racemerk snel gezet. Vooral in 1959 waren ze het team met de meeste overwinningen. Dat was vooral te danken aan het vooruitstrevende ontwerp van hun auto's. Het merk De Sanctis bestond tot ongeveer 1970 toen het vanwege financiële problemen moest opgeven. Tot die tijd werden er 29 auto's gecertificeerd al kan dat, (zoals ik in een ander artikel beschreef) ook te maken hebben met hercertificering van bestaande auto's vanwege technische veranderingen.

Het prachtige exemplaar hieronder is verkocht door Franco Lembo en heeft een 843cc motor die eerst bij Abarth is langs geweest. Met deze auto kan de nieuwe eigenaar deelnemen aan Formule 3 races voor klassieke race-auto's. Hij wel.....

Fiat 850 deSanctis Formula 3

Fiat 850 deSanctis Formula 3

850 deSanctis Formula 4

850 deSanctis Formula 5

All images in this article were originally published on Franco Lembo's site