Via een open database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer heb ik weer een keer de kentekengegevens van ALLE daar bekende Fiats gedownload en in een bestand gezet. Het gaat om 333940 kentekens van Fiats die geregistreerd zijn als personenwagen, al staan er ook een paar kleine bestelauto's tussen. Totaal praat je over ruim 12 miljoen kentekens van alles op wielen wat daar bekend is.

Voor de Fiat 850 zijn dit de cijfers: Er zijn er nog 535, waarvan 110 geimporteerd en 425 origineel Nederlands kenteken. Van de Berlina zijn er 241, van de Coupe 149 en de Spider nog 145. Van het totaal zijn er 333 nog verzekerd en staan er 202 geschorst of als project/als bedrijfsvoorraad. De verdeling in bouwjaren (zonder onderscheid in type) en kleuren is als volgt:

Afbeelding Afbeelding

Nog een weetje: in het verleden was wat je op je kenteken had staan als type afhankelijk van de schrijfkunst van de ambtenaar (RDW, PTT of douanier)
In mijn bestand staan bij als Fiat geregistreerde auto's ook Alfa's en Lancia's. Het meest vreemde type dat ik tegenkwam was een Giarcienera 120. Dat is een 500 Giardiniera..... Ook stond er een 900T in die als cabriolet geregistreerd is. Om daar enigszins een sortering in te kunnen maken heb ik van elke omschrijving een vertaling gemaakt naar het juiste type

Bewijs dat het klopt; de auto's van Fred en Cees, twee leden van het fiat-850.nl forum (al is de 32-80-UR recent naar Japan verkocht!):

Afbeelding