Net als eerder bij de 600 bouwde Fiat bij de 850 een microbus-uitvoering. En dan niet alleen maar een busje, maar ook een pick-up en een personenbus.
Carrosseriebouwers als Coriasco gebruikten de Fiat 850T Pick-up als basis voor allerlei specifieke versies.

De Duitse folder van de Fiat 850 T

Ergens moet ik nog Nederlandse folders hebben van de Fiat 850 T, maar nu even niet. Daarom vandaag de Duitse versie.

850 T folder D 0

Fiat 900T, een driftig ding

Fiat ontwikkelde de Fiat 600T als opvolger van de Multipla. Toen de Fiat 850 op de markt kwam werd de 600T een 850T. En om die mee te laten komen in de vaart der volkeren werd er een motor van 903cc in gehangen en werd het een 900T. Uiteraard weer in allerlei carrosserievormen, van bestelbus via pick-up naar people-mover. Om eens te kijken wat er mogelijk was met deze kleine reus ging Quattroruote er mee op pad. Het artikel opende met deze foto:

900T quattroruote

Lekker dwars met een busje....... Zijn vrouw was nog meer overstuur toen ze deze foto zag.

Het hele artikel staat in deze PDF.

 

Fiat 850 T, een flitsende auto

In de vorige eeuw was "Flitsmeister" een mede-automobilist die je al flitsend met groot licht waarschuwde voor een naderende snelheidscontrole. Als je een beetje oplette zag je de Polizia trouwens al van ver staan. Dat blijkt maar weer uit deze foto's; niks verstopt achter een bosje maar in het volle zicht. Die Multanova-flitskast was trouwens best een joekel van een ding...  Leuk voor ons dat ze de snelheidscontrole met een Fiat 850 T (is het een Pulmino?) deden, levert weer mooie plaatjes op.

850 t snelheidscontrole 

Kedeng Kedeng met een Fiat 850

Een Draisina ferroviaria is een voertuig dat op het spoor wordt gebruikt om een ploegje spoorwegwerkers naar een werkplek te vervoeren. Lang geleden was dat een handbediend karretje, daarna kwam er iets gemotoriseerds. En in die laatste categorie valt dit ding dat gebaseerd is op een Fiat 600T:

850T spoorweg 2

850 Draisina

Maar ook op basis van de Fiat 850T werden ze gemaakt:

850T draisina

Gewoon te leuk om niet te laten zien.

Meer informatie op deze site