Het eerste half jaar van 2023 zit er weer op en dan maak ik weer rapport over wat er is gebeurd met de Fiat 850's in Nederland. De RDW heeft de gegevens.

Zoals altijd maak ik, om de aantallen te bepalen, gebruik van de Open Database van de RDW  met een vast ingesteld zoekfilter. De gegevens gaan naar een Excel-bestand en daarin heb ik formules gebouwd om omschrijvingen en datums zo te maken dat ze te gebruiken zijn voor een leesbaar rapport. Voortschrijdend inzicht zal ik maar zeggen.

Januari 2023 werd begonnen met 527 stuks en eind Juni was het aantal 542. De toename kwam niet alleen door import maar ook doordat ik beter heb kunnen zoeken in de omschrijving van de types.

Daar bestond nogal een grote mate van willekeur. Wat de medewerker van van de RDW verstond bij de eerste keuring werd (vaak fonetisch) overgenomen op het kentekenbewijs. Een voorbeeld? Seats en Bertones werden ingeschreven als Fiat, voor de 850 Coupé bestaan 5 verschillende omschrijvingen. Voor de 850 Spider maar liefst 9 en voor de Siata Spring zeker 5. Om dat uit te zoeken met je er even voor gaan zitten.

Ik heb, zoals eerder, ook weer een overzicht gemaakt:
 
850 nederland 2023 6
Geregistreerde aantallen per 30-06-2023 en auto's met origineel Nederlands kenteken, geïmporteerd. Ditmaal geen onderzoek naar geëxporteerde auto's