Een vriend stuurde me een fotoserie die hij had gemaakt met ChatGPT en MidjourneyAI, twee AI-programma's. Hij had die gemaakt door in ChatGPT een tekst te laten schrijven waarna hij in Midjourney die tekst gebruikte om afbeeldingen te genereren. En in de Facebook groep all FIAT's before 1995 kwam ik deze foto tegen met duidelijke elementen van een Fiat 850:

Autobianchi protoype ai op basis Fiat 850

Buiten is de gevoelstemperatuur momenteel ruim onder -10 graden Celsius dus ik ben er maar eens voor gaan zitten.

Ik vroeg MidjourneyAI om een foto van een prototype van een Fiat 850 in 1963 en ik kreeg dit resultaat terug:

Fiat 850 protoype gemaakt met midjourneyai

Beetje lelijk dus een paar pogingen gewaagd:

Fiat 850 protoype gemaakt met midjourneyai

Fiat 850 protoype gemaakt met midjourneyai

Tenslotte nog een op basis van een foto laten maken:

Fiat 850 protoype gemaakt met midjourneyai

Herkenbaar maar nog steeds lelijk.

Daarom ChatGPT de opdracht "Schrijf een tekst over een prototype van de fiat 850 in 1963" gegeven

Dit was het antwoord:

"In 1963 introduceerde Fiat een opwindend nieuw prototype dat de autowereld zou veranderen - de Fiat 850. Dit model was bedoeld als opvolger van de populaire Fiat 600 en bracht een reeks innovaties met zich mee die de auto-industrie zouden beïnvloeden.

Het prototype van de Fiat 850 kenmerkte zich door zijn opvallende carrosserieontwerp en zijn compacte formaat. Het was een tweedeurs sedan met een gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling. De carrosserie was ontworpen door het befaamde ontwerphuis Bertone, waarmee Fiat samenwerkte om een frisse en moderne esthetiek te creëren.

Wat betreft de technische aspecten van het prototype, werd de Fiat 850 aangedreven door een achterin geplaatste motor, wat zorgde voor een uitstekende gewichtsverdeling en wendbaarheid op de weg. Deze eigenschappen maakten het model tot een plezierige auto om te besturen en droegen bij aan zijn populariteit.

Het interieur van de Fiat 850 was comfortabel en goed uitgerust, met aandacht voor details en ergonomie. Het prototype toonde ook enkele vooruitstrevende kenmerken voor die tijd, waaronder verbeterde veiligheidsvoorzieningen en een efficiënt brandstofverbruik.

Na de lancering van het prototype in 1963 volgde de productieversie van de Fiat 850 al snel, die verschillende carrosserievarianten omvatte, zoals sedans, coupés en cabriolets. De Fiat 850 werd een groot succes voor het Italiaanse automerk en bewees zich als een betrouwbare en populaire keuze op de markt.

Het prototype van de Fiat 850 uit 1963 staat nu bekend als een mijlpaal in de geschiedenis van Fiat, en het heeft een blijvende invloed gehad op de evolutie van compacte auto's in de daaropvolgende jaren."

En met die tekst kwam MidjourneyAI terug met deze foto:

Fiat 850 protoype gemaakt met midjourneyai

Waar is de bestuurder? Blijkbaar was in 1963 autonoom rijden al mogelijk met de Fiat 850!

Conclusie? Je moet een nogal intelligente vraag stellen aan AI om iets moois terug te krijgen!

Cookies?
Cookies?