In Frankrijk werd in augustus 2023 een kleine verzameling auto's gevonden in de garage van een verlaten landhuis. Eén daarvan is een echte Italiaanse "parel": een Fiat 850 Spider (eerste serie). 

850 spider landgoed 1

Het landhuis is al zo'n twintig jaar geleden verlaten. De eigenaren lieten bij hun verhuizing bijna de hele inboedel, dus ook de 4 auto's, achter. Een Peugeot 206 en een Renault Clio staan buiten geparkeerd maar in de garage staat achter een Peugeot 405 stationwagen de Fiat 850 Spider.

850 spider landgoed 2

De Spider staat duidelijk al meer dan twintig jaar op dezelfde plek en verkeert in slechte staat. Er zit veel oppervlakkige roest onder de dikke laag stof en er ontbreken onderdelen in het interieur. Het lijkt erop dat de eigenaar eraan heeft gewerkt voordat hij de auto achterliet, maar het kan ook zijn dat er dingen zijn vernield.

850 spider landgoed 3

850 spider landgoed 4

850 spider landgoed 5

850 spider landgoed 6

Is deze Spider de moeite waard om te restaureren? Het zal veel werk en geld vergen om weer de straat op te mogen komen maar het lijkt wel een solide restauratieproject. Zeker omdat de waarde van de Fiat 850's langzaam begint te stijgen, vooral voor Coupé's en Spiders. Helaas ziet het er niet naar uit dat deze Italiaanse schoonheid binnenkort ergens heen gaat, dus hij zal waarschijnlijk eindigen als een roestbak.

Op YouTube staat een video van het landhuis en de barnfind, gemaakt door "Abandoned World Explorer"; ik heb daar het deel van de vondst van de auto's uitgeknipt en je kunt die HIER zien. Je hoort dan ook wat achtergrondinformatie over de bewoners.

 

Cookies?
Cookies?