Er is altijd plaats voor een nieuw Fiat 850 model in mijn vitrinekast.

Mijn 850 schaal collectie

En dat is maar goed ook want er staan op het internet veel modelauto's van de Fiat 850 te koop. Vaak zijn dat exemplaren die ooit bij een tijdschriftenkiosk of op een beurs zijn verkocht. Enorme oplages en alleen leuk voor de heb. Ik heb er dan ook een aantal van aangeschaft.

Op Ebay of andere veilingsites kom je de wat oudere versies tegen, 1:43 van bijvoorbeeld Mercury, Dinky Toys, Politoys of Pilen. Dat is dan helaas ook meteen een site waar je niet moet zijn als je geen woekerprijzen wilt betalen.

Ik houd daarom liever andere sites in de gaten; bijvoorbeeld Marktplaats waar ik meer geluk heb gehad met exemplaren voor redelijke prijzen. Het komt voor dat de verkopers hun huiswerk niet gedaan hebben en dus niet weten wat een model waard kan zijn. 

Niet lang geleden liep ik tegen een 850 van Tel-Model aan (middelste plank, tweede van links) en deze week kwam er een Mebetoys 850 voorbij. Die werd aangeprezen als een model van Solido. Ik was dagenlang de enige bieder dus ik had hem voor ruim minder dan de helft van de prijs van de goedkoopste op Ebay. En hij woont dus sinds vandaag bij mij.

850 schaal collectie 1

850 mebetoys 1
Hij is niet in de beste conditie maar dat wil wel zeggen dat er mee gespeeld is en dat er nog iemand is die plezier aan een Fiat 850 heeft beleefd.

Cookies?
Cookies?