Zoekend naar materiaal voor deze site kwam ik een foto tegen en ik dacht: "een Fiat 850 Spider". Maar wat een rare achterkant. Dat vonden de toeschouwers duidelijk ook.

850 giunsella lampra 1
De fotokwaliteit is matig maar de auto is herkenbaar als een Fiat 850 Spider. Het bleek er een te zijn met een carrosserie van Giunsella uit Genua. En dus zoek ik verder naar informatie.

Andrea en Roberto Chiappini, eigenaren van carrosseriebedrijf Giunsella in Sampierdarena bij Genua, bouwden in 1972 een kleine sportwagen Pozzi Lampra genaamd.
De auto was afgeleid van de Fiat 850 Sport Spider. Mechanische bleef de auto ongewijzigd, behalve dat de radiator voorin werd geplaatst voor een betere gewichtsverdeling.
Verder zoekend naar foto's kwam ik onder andere terecht op de Flickr-stream van Maurizio Boi. Bijna 80 schermen met allerlei varende, vliegende en rijdende geschiedenis.

850 Lampra 1

850 Spider Lampra 2

Hier lijkt de kleur van de auto iets anders; ook de velgen zijn nu zilvergrijs.
Fiat 850 Spider Giunsella Pozzi Lampra

Fiat 850 Spider Giunsella Pozzi Lampra

Fiat 850 Spider Giunsella Pozzi Lampra

850 Lampra a
Nette auto, goed gekeken naar andere ontwerpen uit die tijd. Het was een heel persoonlijk ontwerp en een bewijs van hun kunnen. 

Wat meer foto's van het interieur:
850 Lampra 6

850 Lampra 5

850 Lampra 7

850 Lampra 8

Aan de motor is zo te zien ook veel aandacht besteed:
850 Lampra 4

Achterin was een klankkast ingebouwd voor een beter geluid van de cassettespeler en er is zelfs een kleine bar aan de zijkant.
850 Lampra 1

Het bleef helaas bij dit ene en unieke exemplaar, ondanks het feit dat de mooie lijnen in alle autotijdschriften van die tijd werden genoemd en geprezen.

In Quattroruote stond nog dit (korte) artikel:
850 giunsella

 

Cookies?
Cookies?