850 die mesh logo

Het publiek dat in april 1973 de New York Auto Show bijwoonde kan op zoek zijn geweest naar iets nieuws en dat konden ze vinden in de Fiat 850 Spider die was omgebouwd tot een vervuilingsvrije, stille elektrische auto genaamd de Electra Spider. Die werd gepresenteerd door de "Die Mesh Corporation", een Amerikaans bedrijf dat actief was in de metaal- en energiesector en die het een mooie uitdaging vonden om een elektrische auto te bouwen.

Op de show presenteerden zij het prototype van de "Electra Spider", een Fiat 850 Spider die was omgebouwd tot een elektrische versie door de originele motor te vervangen door drie in serie gemonteerde elektromotoren van 3,2 pk

850 die mesh electra 2

De stroom werd geleverd door een pakket van 18 batterijen en daarmee werd, volgens het persbericht, een actieradius van 60 tot 75 kilometer mogelijk, erg optimistisch met een gewicht van ongeveer 1300 kg;  de aangegeven topsnelheid van 90 km/u leek al net zo optimistisch. Uiterlijk was de auto niet te onderscheiden van een normale 850 Spider in de Amerikaanse uitvoering van 1972.

850_die-mesh_accupakket

Bestellingen voor deze zuinige elektrische sportwagen kon je op de show doen, voor levering door de fabrikant in het najaar van '73.
Dat was dus "Die Mesh Corp.", 1st Street 12. Pelham, NY 10803 tel. (914) 738-5444.
Je hoeft ze niet te bellen want op het adres is nu een parkje.

Ondanks allerlei beloftes is de Electra Spider nooit in productie gegaan, laat staan de sedan- en bestelwagen-versies, zoals genoemd in reclamedrukwerk. Die zijn er vrijwel zeker nooit als prototype geweest.

Het persbericht:
850 die mesh press release front
850 die mesh electra 6

Cookies?
Cookies?