Bertone logo

Op de Italiaanse Fiat 850 Spider site staan mooie artikelen over de verschillende uitvoeringen van de Spider. De zeldzaamste versie is natuurlijk de Bertone Berlinetta Racer.

850 bertone berlinetta racer italieHIER vind je de pagina
 

Op die site staat ook een artikel over de restauratie van een Berlinetta. Valter, de eigenaar vertelt over hoe hij de auto vond en restaureerde.

850 bertone berlinetta racer gevonden

In Juni 2023 verscheen op Catawiki ineens een pakket foto's van de Bertone Berlinetta Racer en Team. Originele foto's en tekst van de afdeling Marketing uit Grugliasco. Als je een Bertone hebt mooi materiaal om aan je verzameling toe te voegen:

850 bertone berlinetta racer team catawiki

Zo'n verzamelfoto doet natuurlijk geen recht aan de zeldzaamheid van deze verzameling en daarom heb ik geprobeerd om een aantal individuele foto's zo goed mogelijk te bewerken.

850 bertone berlinetta racer team catawiki 1

850 bertone berlinetta racer team mc1969

850 bertone berlinetta racer 1

850 bertone berlinetta racer 3

850 bertone berlinetta racer 4

850 bertone berlinetta racer team 2

850 bertone berlinetta racer team interieur

De begeleidende tekst:

850 bertone berlinetta racer 2

850 bertone berlinetta racer 2a

En voor de "Team":

850 bertone berlinetta racer team

850 bertone berlinetta racer team a

 850 Racer RMC

 850 Racer RMC

En de Targa Florio in 1969:
bertone racer targa florio

bertone racer targa florio

bertone racer targa florio

Tot het faillissement in 2014 stond het bedrijf onder leiding van de weduwe van Nuccio Bertone, Lilli Bertone. Op het moment van faillissement had het zo'n 100  medewerkerswaarvan de meeste medewerkers hun baan verloren. Auto's uit het bedrijfsmuseum gingen naar andere musea, zoals Automotoclub Storico Italiano en Volandia.

Na het faillissement werd de naam Bertone overgenomen door een architect en gebruikt voor klein extern ontwerpbureau, Bertone Design, dat meer gericht is op industrieel ontwerp en architectuur.

Cookies?
Cookies?