De laatste tijd komt er hoofdzakelijk slecht nieuws uit Oekraïne maar soms zijn er ook berichten waar we blij van kunnen worden: In Dnipro, een van de grootste steden daar, staat sinds kort een Fiat 850 in het museum "Time Machine".

Er werd in de plaatselijke media flink wat aandacht aan besteed; uit de artikelen van "Informator" en "OpenTV.media" is onderstaande tekst tot stand gekomen

"Een zeldzame tentoonstelling verscheen in het Time Machine Museum in Dnipro.
De collectie van het Technisch Museum van de Dnjepr "Time Machine" werd aangevuld met een Italiaanse retro-auto, die te zeldzaam is om in onze straten tegen te komen.

We hebben het over FIAT 850. Dit is een kleine auto met de motor achterin, geproduceerd van 1964 tot 1973. Het is een doorontwikkeling van de FIAT 600. Het kreeg een nieuwe naam omdat de motor, vergeleken met de "donor", werd vergroot tot 850 kubieke centimeter.

De directeur van het Time Machine-museum, Mikhail Prudnikov, heeft de nieuwkomer al kennis laten maken met de wegen van de Dnjepr. “De FIAT 850, vervaardigd in 1970, arriveerde ongeveer een maand geleden op eigen kracht van Izmail naar Dnipro. Het brandstofverbruik was een aangename verrassing - 4,5 liter per 100 km met een motorvermogen van 35 pk. Houdt goed stand in stadsverkeer tot snelheden van 80 km/u. Volgens de vorige eigenaar is de auto in Oostenrijk gekocht en in 1980 per boot vanuit Duitsland aangekomen. De laatste eigenaar was dol op zijn auto en was opgetogen toen hem werd verteld dat ze hem voor het museum kochten, ' zei Mikhail Prudnikov.

De voormalige eigenaar gaf veel reserveonderdelen mee voor de auto, samen met winterwielen. De Fiat 850 wordt in de toekomst gerestaurareerd en gespoten"

850 dnjepr museum 3

850 dnjepr museum 2

850 dnjepr museum 1

850 dnjepr museum 4

Cookies?
Cookies?