Er zijn van die dagen dat alles op zijn plaats valt. Vandaag was zo'n dag.

Vroeg begonnen met het pasmaken van het rechtervoorscherm. Imitatie dus dat past amper. Het was zelfs nodig om de binnenrand (bij de "A"-stijl) helemaal in te zagen en in vorm te kloppen. Toen dat eenmaal gedaan was ging het scherm er goed op, al zal er nog wel het een en ander aan geklopt moeten worden om straks de carrosserielijnen mooi te krijgen.

pasmaken scherm scherm gemonteerd-klein

Terwijl onze plaatchirurg hier mee bezig was is er besloten dat er koeling voorin komt. Er komt een radiateur in met 12 volt koelvin. Het frontpaneel krijgt een opening (moet nog gemaakt worden) en om weer van de opgewarmde lucht af te komen heb ik extra koelgaten gemaakt aan de achterkant van de reservewielbak. In de foto hierboven zie je al zo'n gat zitten maar zoals hieronder ziet het er van dichtbij uit. Er zit er uiteraard ook een rechts. Misschien dat ik er nog slangen aanzet om te voorkomen dat er spatwater binnenkomt 

wielbak-met-koeling-klein

Omdat ik aan de voorkant aan het werk was is de plaatdokter begonnen met de omlijsting van de achterruit. Die was erg knapperig. Na uitzagen en losboren van de originele onderrand bleek dat het binnenframe erg verrot was. Een nieuw binnenframe maken is erg moeilijk vanwege het profiel. 
We hadden echter nog een dak van de gesloopte Special. Hierin zat nog het bovenste binnenframe en bovenin komt geen water dus ook geen (nou ja, weinig) roest. We hebben daarom besloten om het bovenframe los te boren om te kijken of we het zouden kunnen gebruiken.

Hoewel het iets korter was dan het onderframe bleek het erg goed bruikbaar en daarmee hebben we dus verdergewerkt. Na schoonmaken en vastlassen van het frame en in de zinkspray zetten van alle losse delen kon net voor 12 uur de buitenplaat worden gehecht. Aflassen doen we volgende keer.

ruitframe-gehecht 

Een setje foto's van dit werk staat in dit album

Ondertussen ook nog doorgewerkt aan het wilde idee voor de achterkant. Dit moet het ongeveer worden:
achterpaneel-klein

En Yorn? Die heeft staan schuren alsof het morgen klaar moest.

Cookies?
Cookies?