De werkzaamheden van deze week begonnen we optimistisch maar werden in mineur afgesloten. De reden? Het scherm rechtsvoor lijkt niet goed te passen.

Maar eerst even de aanloop: M'n plaatchirurg begon met het afwerken van de dorpel links (zat een onverklaarde deuk in....) en Yorn en ik hebben de opening voor de frontradiateur gezaagd. Daarna konden we aan de gang met de neus. Om de dorpel te kunnen uitdeuken is er een speciaal stuk opgelast waarna met een veelvingerige haak en een ketting aan getrokken kan worden. Daarmee trek je alles in een mooie strakke lijn.

dorpel links

front-1

front-2

 

Zoals al op eerdere foto's te zien is zijn we de opbouw van het front van de 850 met het rechter voorscherm begonnen. Dit scherm is met plaatwerkschroeven tijdelijk op zijn plaats gezet zodat we de andere delen konden inpassen en uitlijnen. En met het uitgezaagde front klaar kon dat passen beginnen! Aan klemmen geen gebrek.

front-4

Na al dat passen en meten bleken we aan de rechterkant problemen te hebben om de koplamprand netjes in het scherm te krijgen. Aan de linkerkant paste alles precies. Vreemde gewaarwording.

links

De oorzaak is waarschijnlijk de vorm van het scherm. Bij de punt van het kofferdeksel klopt het precies maar aan de buitenkant niet; net of er te weinig "vlees" aan zit. Daar gaan we volgende keer eens even op afstuderen! Gelukkig heb ik de oude schermen bewaard.

Cookies?
Cookies?