Na twee zaterdagen passen en lassen zit het dak er op. Omdat de auto een aantal weken zonder dak had gestaan en hij een aantal keren heen en weer was geduwd hebben we er eerst voor gezorgd dat de deuren weer netjes pasten in de "kozijnen". Daarvoor moest de auto worden opgekrikt waarna er door twee man zachtjes op de hoeken van de carrosserie werd geduwd. Als de passing van de deur goed was werd er een aantal lasjes gelegd. Daarna weer passen, duwen en lassen tot de dakplaat vast genoeg zat om de rest af te lassen. Daarna door naar de andere kant voor hetzelfde proces.

Lasrobot aanhet werk

Ondertussen gebruikten we zo ongeveer alle lasklemmen die in de werkplaats te vinden waren:

Heleboel lasklemmen

De lassen op de raamstijlen:

Raamstijlen

De lasrobot heeft zijn best gedaan! Wat doe je als je niets te doen hebt? Opruimen! De motorruimte en het interieur zijn nu helemaal leeg, op een paar slangen na. De kabelboom is er helemaal uit en ook het kachelhuis is in de opslag gegaan.

Lasrobot aanhet werk

Lasrobot aanhet werk

Vandaag is besteed aan het afslijpen van de proplasjes rond de omtrek van het dak. Het zijn er erg veel maar het is weer de moeite waard. Het is geen fotogenieke arbeid dus daar zijn geen foto's van. Wel van het resultaat:

Glad geslepen

Cookies?
Cookies?