Bomen moet je af en toe snoeien om ze gezond te houden. De kabelboom van de 850 is niet mooi genoeg om zo te worden terug geplaatst als we de carrosserie klaar hebben. Het ding is vuil en hangt van ellende aan elkaar. En het ergste is nog wel dat ik niet weet of alle kabels nog 100% zijn. Wat ik wel weet is dat er allerlei Scotch-blokjes in zitten met kabels er aan waarvan ik niet weet waar ze van zijn en dat er ooit een keer sluiting in een deel heeft gezeten waardoor de isolatie is gesmolten. Tijd voor een sub-project dus. Uit de aankoop van de 850 Special heb ik twee kabelbomen overgehouden. Een daarvan ga ik helemaal uit elkaar halen, schoonmaken en draad voor draad controleren. Met de kabelboom van onze eigen 850 als voorbeeld bouw ik dan een helemaal "nieuwe" op.

Kabelboom Fiat 850

Na een paar uur is deze ellende gereduceerd tot dit, een nog steeds vuile hoeveelheid losse kabels: vol met tectyl, verf en lijmresten.

Kabelboom Fiat 850

De stekkerblokjes zijn gedemonteerd en liggen in een schoonmaakbak te weken; binnenkort worden ze in een ultrasoonbad helemaal als nieuw.

Kabelboom Fiat 850

Cookies?
Cookies?