Grillen! Da's normaal iets voor de zomer. Vuur, veel vleesch en hopen sauzen. Maar nu is het iets anders want ik heb besloten dat ik een Abarth OT grille op de auto wil. Heel internet zocht ik af om voor normaal geld een (replica) grille te vinden maar die dingen die aangeboden werden gingen mijn budget ver te boven.

Nu zit er in Breda een bedrijf dat kan waterjetten dus daar maar eens langs gegaan, met een tekening met de juiste maten. Ze vonden het een leuk idee en gingen wat voor me maken. Een paar weken later werd ik gebeld want m'n grille is eindelijk klaar! En met het resultaat ben ik erg tevreden.
grille

Nou was dat ding zo plat als een dubbeltje en het front van een 850 is licht gebogen. Om de juiste vorm te krijgen heb ik een eigen variant op het Engelse wiel bedacht en een centreerpen voor een koppelingsplaat gebruikt om de vorm er in te rollen. Duwen en rollen, passen, duwen en rollen en weer passen. Om met drs. P. te spreken: heen en weer, heen en weer (tot je er het heen en weer van krijgt).

rollen resultaat

Zowel het front als de grille zijn schoongemaakt met Acrysol (net als de frontplaat) en toen kon de dubbelzijdige tape er op. Plakt als een dolle en het resultaat mag er zijn.

voorbereiding grille Fiat 850 grille Fiat 850

Uiteraard moest het Abarth-binnenpaneel nog gemonteerd worden. Dat zou pas veel later gebeuren.
Daarvoor moest ik iemand vinden die dit deel kon namaken maar iedereen die ik benaderde had geen interesse of was te duur. Uiteindelijk besloten om een sticker met tekst te laten maken en dat kan bij iedere car-wrapper. Om duidelijk te maken dat ik niet de illusie heb dat dit origineel moet lijken heb ik de tekst zo gemaakt dat die bij de ware OT's nergens voorkomt.

Makkelijk beginnen:
850 ot grille

850 ot grille

850 ot grille

850 ot grille
Nauwkeurig werken en dan:

Klaar!
850 ot grille

850 ot grille

 

 

Cookies?
Cookies?