Het komt niet vaak voor maar ook op Catawiki wordt soms een schaalmodel van de Fiat 850 aangeboden. Eind 2022 werd een model van de Francis Lombardi Lucciola in de veiling gezet en dat is natuurlijk erg speciaal. Het model is gemaakt door het Nederlandse Rialto en ziet er erg goed uit, net als de andere ontwerpen van Rialto trouwens.
Dat deze Lucciola op Catawiki te koop kwam wil niet zeggen dat hij bij Rialto niet meer leverbaar is. Op het moment van schrijven gewoon nog te koop op hun site voor € 119.

850 lombardi lucciola rialto 1

850 lombardi lucciola rialto 5

Begin 2023 kwam er nog een in de veiling, een door AM71 (?) gemaakte eigenbouw van een 850 'Bizzarrini Automobili' servicewagen. Het is er een uit een oplage van 1, dus uniek. Volgens mij is dit model begonnen als een exemplaar uit een veel grotere serie, ooit geleverd bij een maandelijkse uitgave van bijvoorbeeld Ixo, Solido of Altaya. Die vind je op elke andere veilingsite. Maar deze is leuk om te zien, met de handgemaakte bestickering en extra onderdelen, al is de laklaag wel erg dik. Nooit een foto van het originele 1:1 exemplaar tegengekomen maar ik blijf er naar zoeken.

850 service bizzarrini 2

Update februari 2023: Dit model bracht € 180 op + 9% kosten voor Catawiki. Heb je voor bijna € 200 plus verzendkosten een uniek exemplaar.

850 service bizzarrini 1

850 service bizzarrini 4

 

Cookies?
Cookies?