In 1976 werd deze creatie gepresenteerd op de Internationale Technische Tentoonstelling. Het was een samenwerking van Fiat met met de Italiaanse elektriciteitsmaatschappij Enel.
De 850T werd gebouwd in het Fiat Research Center in opdracht van Enel en de technisch-functionele eisen van deze auto waren gebaseerd op wat Enel nodig achtte bij onderhoudswerkzaamheden en reparaties aan elektrische systemen in het stedelijke gebied.

De 850T bestelwagen wordt aangedreven door een 14 kW en 144 Volt gelijkstroom Fiat elektromotor (12 accu's van elk 12 Volt die zich onder de laadvloer bevinden ) en beschikt over een elektrisch remsysteem met energieterugwinning. De elektromotor wordt gekoeld door een elektrische ventilator.
De auto weegt 1417 kg, heeft een laadvermogen van 370 kg en haalt een maximumsnelheid van 60 km/u. Maximaal kunnen hellingen tot 19% worden gereden en de range is tussen 55 en 80 km, afhankelijk van het type route.

Fiat 850T Elettrico was gebaseerd op het model van 1973, met plastic grille, Fiat logo op de grille en met dunne, gespoten in plaats van chromen bumpers.

Fiat 850T elettrico 1977

Let op de veiligheidspennen voor de accubak achter het voorwiel. Je ziet deze pinnen en de accubak beter op de foto hieronder:

850T Enel elletrico
Foto: Centro Storico Fiat.

Cookies?
Cookies?