Bij het onderzoeken van de aantallen Fiat 850's in Nederland dook er ineens een El Sabry op. Ik had er nog nooit van gehoord dus ik ben meteen gaan zoeken. Het blijkt een soort van Buggy te zijn, gebaseerd op de techniek van de Fiat 850 en gebouwd door G.A.M.C. in San Remo.

baldi logo

Het Baldi Team-GAMC werd in december 1971 opgericht door Nino Baldi, een voormalige motor- en sportwagencoureur, die later ontwerper werd. Dankzij een voordelige overeenkomst met Fiat voor de levering van kaal chassis was het voor hem mogelijk om een kleine series auto's van het type buggy te bouwen, een type dat op dat moment erg populair was in Italië. Het debuut van het merk was op de Autosalon van Genève, in maart 1972.

De auto's die daar werden getoond waren de Betty en de El Sabry, respectievelijk gebaseerd op de techniek van de 500 en de 850 Sport. Kort daarna werd de familie uitgebreid met de Tilly, ook weer afgeleid van de 500 en de Riky die afgeleid was van de 850 Sport.

Alle modellen zijn gemaakt door plaatmateriaal aan te brengen op een stalen buizenframe.

Dit is de El Sabry waarvan 80 exemplaren zijn gebouwd:
Fiat 850 El Sabry

In 2016 werd een van de 80 geveild in de Verenigde Staten (door Mecum) en daarvan heb ik iets betere foto's kunnen lenen:

Fiat 850 El Sabry

Fiat 850 El Sabry

Fiat 850 El Sabry

Dit is de Riky (en meteen de beste foto want de enige die ik kon vinden):
Baldi Riky

Onbekend is hoeveel exemplaren van de Riky gebouwd zijn

Cookies?
Cookies?