In een verwijzing naar een oude "Auto Motor und Sport" van rond 1971 vond ik een verhaal over een ongeluk, hoe het gebeurde enzovoort.

Een Fiat 850 Coupé botste frontaal tegen een Audi 100. De schade was enorm. Gewoon voor de lol ben ik eens op internet verder gaan zoeken en kwam meerdere foto's uit het leven van deze auto tegen. Het gaat om de Coupé uit de Duitse regio Darmstadt met het kenteken DA-WK 147.

Naar aanleiding van dit artiker kreeg ik een mailtje van "Errem" die vaker op deze site komt. Hij schrijft:

"De foto's kwamen me bekend voor. En misschien is de auto in het echt wel tegen een Audi 100 aangereden (hoe krijg je anders zulke schade), maar in een online verhaal was het niet zomaar een ongeluk: dit zijn beelden uit de 'beroemde' Duitse tv-serie PS, Geschichten rund ums Auto, uit 1975, waarbij verwikkelingen in een BMW-Citroën-Fiat dealerbedrijf centraal staan (en het gaat altijd over Fiats als er iets met een auto mis is).

Het is allemaal op Youtube te zien, het deel waarin deze wagen nog glanzend als occasion wordt verkocht en het volgende deel waarin het ongeluk wordt afgehandeld en je ziet dat de auto 'zomaar' van de weg is geraakt. De serie begint overigens met enkele delen over de 'Amalfi CS 1800', een auto die voor het programma speciaal is gebouwd op basis van de Fiat 132 en waarmee het nooit goed gaat."

Hier zien we de auto, op het terrein van de Fiat dealer:Het verhaal van een gecrashte Fiat 850 Coupe

Het verhaal van een gecrashte Fiat 850 Coupe

Het verhaal van een gecrashte Fiat 850 Coupe

Als ik naar deze foto kijk denk ik dat de auto op weg is naar de "Boerenporsche"-fase:
Het verhaal van een gecrashte Fiat 850 Coupe

En dan de eindfase:
Het verhaal van een gecrashte Fiat 850 Coupe

Het verhaal van een gecrashte Fiat 850 Coupe

Voor een frontale aanrijding zit het dak wel erg in elkaar maar meer info kan ik niet vinden. Wel dat de verzekeringszaak blijkbaar ruim 40 jaar heeft opengestaan dus er is meer aan de hand geweest.

Cookies?
Cookies?