Een belangrijk karwei was het maken opbouwen van de portieren en de achterwandjes. De oude chroomlijsten, de rubbers en de bekledingspanelen waren nogal matig, om het maar eens positief te zeggen. Er zijn nieuwe raamlijsten gemonteerd, de tochtruitjes zijn gereviseerd en over de bekledingpanelen heb ik al eerder een item geplaatst. Die zitten er nu dus ook in!

portierbekleding

Wel hebben we besloten geen portiertassen te maken en geen asbakken in te bouwen. Niet origineel maar volgens ons ook niet functioneel. Nog even over het plaatsen van de sierlijsten want het eerste portier heeft ons nogal wat tijd gekost om het goed te doen. Het tweede portier was daarna zo klaar.

De juiste volgorde is: Sierlijsten op maat maken en weer verwijderen - Ruit in deur en nog niet vast aan kabel - Ruitgeleidingsrubber los in deur - Klemmetjes voor sierlijst plaatsen (9 stuks per lijst) - Sierlijsten op hun plaats klemmen - Ruit in geleiding, maar nog steeds in laagste stand - Tochtruitje op zijn plaats en vastschroeven - Ruitgeleidingsrubber tussen sierlijsten klemmen - Ruit omhoog - Onderste geleiding onder tochtruitje plaatsen en vastzetten - Ruitmechanisme afstellen.

Cookies?
Cookies?